Truca’ns al 938 331 355

#moltapropteu

Jacorba, distribuidors d'alimentació, provincia de Barcelona

Els secrets del pernil ibèric: varietats, orígens i tradicions

En el fascinant món del pernil ibèric, la qualitat i el sabor són la màxima expressió d’una llarga tradició culinària i artesanal.
A Jacorba ens enorgulleix oferir una selecció excepcional de pernils ibèrics, cadascun amb la seva pròpia història i caràcter. En aquest bloc, et convidem a endinsar-te al món del pernil ibèric, explorant les seves variades categories segons la raça i l’alimentació dels porcs, així com les diferents brides que n’identifiquen la qualitat i la procedència.

Varietats i tipus de porc ibèric: Un món de sabors i tradicions

El pernil ibèric és el resultat d’una acurada criança i alimentació de porcs de raça ibèrica, el gust i la qualitat dels quals varien segons diversos factors. A Jacorba, oferim una àmplia gamma de varietats, que van des del porc ibèric 100% fins al porc d’enceball, cadascun amb característiques úniques.

Pernil de gla Ibèric

Els pernils ibèrics de gla provenen de porcs que han experimentat la montanera, el període final d’engreix que abasta des de l’octubre fins al febrer a les deveses. Durant aquest temps, els porcs són alliberats al camp, on s’alimenten de glans i gaudeixen de llibertat. Gràcies a la capacitat d’infiltració de greix al múscul dels porcs ibèrics, la seva alimentació a base de glans i productes naturals, així com la seva activitat física durant aquest període, les potes adquireixen les característiques que fan que la seva carn sigui sucosa i deliciosa.

Pernil d'enceball de camp ibèric

Aquest tipus de pernil ibèric procedeix de porcs que han passat part de la seva vida en llibertat, pasturant a la devesa o al camp i alimentant-se de fruits silvestres i, ocasionalment, de glans. Tot i això, la seva dieta principal ha consistit en pinso i cereals, administrats de manera controlada per assolir el seu pes òptim.

Pernil d'enceball Ibèric

Els pernils ibèrics d’enceball s’obtenen de porcs que han estat alimentats exclusivament amb pinso i cereals durant tota la vida, cosa que en justifica la denominació i la criança íntegra en granges.

Entenent les brides del pernil: qualitat i autenticitat garantides

Les brides que apareixen als nostres pernils són molt més que un simple ornament; són una marca d’autenticitat i qualitat que garanteix l’excel·lència dels nostres productes. Les brides o etiquetes del pernil ibèric es poden simplificar en quatre categories diferents, cadascuna identificada per un color específic:

Brida Negra

Els pernils amb brides o etiquetes negres indiquen que són pernil de gla 100% ibèric, provinent de porcs 100% ibèrics criats a les deveses.

Brida Vermella

S’utilitza per al pernil o espatllan de gla ibèric que prové de porcs creuats amb altres racesi que són criats a les deveses. En aquest cas, la puresa de la raça ibèrica és del 75% o del 50%.

Brida Verda

S’assigna als porcs alimentats amb pastures naturals, herbes i pinsos, coneguts com enceball de camp. Aquests porcs poden ser ibèrics en un 100%, 75% o 50% de puresa de raça, però no s’han alimentat amb glans durant el període de “montanera”, sinó amb pinso de granja.

Brida Blanca

S’utilitza per als pernils ibèrics d’enceball, procedents de porcs alimentats exclusivament amb pinsos compostos de cereals i llegums en règim intensiu. Aquests pernils poden tenir qualsevol percentatge de puresa de raça, la diferència principal és l’alimentació amb pinso.

Les etiquetes

Les etiquetes, regulades pel BOE (Butlletí Oficial de l’Estat), són una garantia de qualitat i autenticitat que permet identificar fàcilment la procedència i la qualitat del pernil ibèric que estàs adquirint.

El compromís de Jacorba es demostra a través de la certificació

A Jacorba, ens comprometem en oferir-te només el millor del món del pernil ibèric, assegurant que cada producte que arriba a la teva taula sigui una experiència veritablement memorable.
I per poder garantir la màxima qualitat i transparència disposem del Certificat de Producte Ibèric d’acord amb el Reial decret 4/2014 de gener, on s’aprova la Norma de Qualitat per a la carn, el pernil, la paleta i la canya de llom ibèric, a través de la qual garantim que el consumidor adquireix en tot moment productes de raça ibèrica, alhora que identifiquem els tipus de producte i seguim la seva traçabilitat.